Munnikenweek

De Munnikenweek is een week voor en door bewoners van Rouveen en omstreken. Ook de ondernemers in en rondom Rouveen laten zich niet onbetuigd, zij dragen op verschillende manier hun steentje bij, waardoor wij een zeer gevarieerd programma kunnen bieden.

Het programma voor de Munnikenweek is rond! We hebben weer een week vol activiteiten, voor jong en oud. Wij hopen er een mooie week van de maken!

Het programma:

Zondag 30 juni

Zomerzangavond. Thema: “Licht aan”.

Hoe geef jij licht? Wij mogen allemaal licht uitstralen, bijvoorbeeld door te bidden, meeleven te tonen, praktische hulp te bieden, of alleen al je aanwezigheid. Dat is licht uitstralen!

Samen zingen we prachtige liederen voor jong en oud. Mis het niet!

De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. We houden een collecte voor de onkosten. Na afloop is er voor iedereen koffie, thee of limonade.

Dinsdag 2 juli
De officiële opening van de Munnikenweek 2019. Met o.a. een gratis ijsje voor alle kinderen!

De voorzitter van de Munnikenslag en de burgemeester gaan samen de week officieel openen. Nadien start om 18.30 uur de Handelskeuring op ‘de Diek’.

Woensdag 3 juli
– ’s Middags om 13.30 uur is er een voorstelling voor de kinderen van groep 0-3. “Anders met Sander” Een show vol goocheltrucs, meezing liedjes, een unieke buikspreekact en een ballonenparade.

Voor de kinderen van groep 4-8 is er om 15.00 uur een vossenjacht door het dorp!

– 20.00 uur toneelavond “Tinus zien poppie”. Alie Jeuring, de vrouw van de burgemeester van de gemiente Rouveen, komp, nao heur verblief in ’n kuuroord, weer thuus. Op ’t station grep ze per ongeluk ’n verkeerde tasse. Daordeur komp ze thuus met ’n babydraagtasse plus kiend…..

Een avondvullend toneelspel met hilarische scenes. 

Donderdag 4 juli
– Vanaf 18:00 uur de Rabo wielerronde in de kern van Rouveen. Start/finish op het kerkplein. Op donderdagavond 4 juli vindt wederom dit sportieve evenement plaats in Rouveen. De ‘Diek’ wordt deze avond afgesloten voor de Wielerronde van Rouveen. Vanaf 18.15 uur starten verschillende jeugdcategorieën met hun wedstrijd. Om 19.00 uur is de start van de wedstrijd met de senioren in 2 groepen, A en B rijders. Vele plaatselijke wielrenners van de WTC Staphorst-Rouveen, de WV Noord-Westhoek en wielrenners uit de regio gaan de strijd aan voor een wedstrijd van maximaal anderhalf uur.
– Om 21:00 uur de Pubquiz door Mr. Smart. ‘Wie zijn de slimste Rouveners?’ 

Vrijdag 5 juli
– ’s Middags om 13.30 uur is er weer een workshop verzorgd door Via Flora in de tent. De kosten bedragen € 15,-. We hopen op een creatieve en gezellige middag.
– Vanaf 18.00 uur mogen de oldtimers zich weer opstellen op het kerkplein om vervolgens om 19.00 uur te starten aan de rondrit door Rouveen.
– 18.30 uur mogen alle kinderen weer ‘uit hun dak’ tijdens de kinderdisco in de tent. 
– Om 21.00 uur een ‘Summerparty’ met Dj Jeronimo en de Luftwaffels. Het belooft weer een gezellige avond te worden. Entree €8,-

Zaterdag 6 juli
Een nieuwe activiteit: het Mannenontbijt vanaf 7.30 uur – 10.00 uur.

Echte mannen zijn druk, toch?!
We zijn allemaal druk met werk, gezin, sport… Nu alweer plannen voor de
vakantieperiode – alles lijkt wel in een stroomversnelling te gaan. Er wordt
soms zo mooi gezegd: “Onder druk ontstaat de boter”. Dan is druk positief,
maar is het dat voor jou ook? Wat houd jou bezig? Heb je niet eens in de
gaten dat je druk bent. Of ben je toch druk met status, carrière? Druk met
zorgen die op je pad zijn gekomen? Of misschien wel (verplicht) druk met
dingen die er (voor jouw idee) eigenlijk niet toe doen? Heb je nog wel tijd
voor ….

Van harte uitgenodigd. Wat is er mooier dan de dag te starten met….
Een goed gesprek en een heerlijke bak koffie. Deel en/of luister mee wat druk zijn voor een ieder inhoudt, wat het je brengt of juist kost… We gaan samen op een ludieke manier wat actiefs doen en sluiten af met een heerlijk gezamenlijk ontbijt.

– Om 13:30 uur de Munniken zeskamp.  Een sportief gebeuren met verschillende onderdelen.  – Om 14.00 uur tot 16.00 uur Lasergame voor de kinderen.
– Vanaf 16:00 uur tot 19.30 uur het foodfestijn, met allemaal lekkere  hapjes verzorgd door d’ Olde Skoele, Cafetaria Korterink en de Lichtmis. 

-21.00 uur feestavond. De band Black Tie Monkey Squad komt de Munnikenweek knallend afsluiten! Entree €10,-

190630 Programma Munnikenweek 2019